• Corona beperkingen competitie december 2021

 • Beste leden,

  Sinds de nieuwe maatregelen van afgelopen week kunnen we na 17:00 uur niet meer sporten. Dat betekent dat, aanvullend op de al geldende maatregelen, alle trainingen voor jeugd en senioren op dit moment helaas geen doorgang kunnen vinden. Wij hebben gewacht op berichtgeving van de KNKV voordat we als bestuur en TC iets konden zeggen over wat dit verder voor HKC en de competitie betekent.

  Zoals sommigen van jullie wellicht al hebben vernomen is de KNKV gisteren met een bericht gekomen over de voortgang van de competitie. Deze is hier te lezen: https://www.knkv.nl/voortgang-zaalcompetitie-2021-2022/

  Het komt op het volgende neer:

  Breedtekorfbal (alle jeugdteams, HKC 5, 6, 7, 8 & MW)

  De competitie van het breedtekorfbal zal gespeeld worden volgens het huidige competitieschema. Dit betekent dat alle breedtekorfbal wedstrijden (jeugd en senioren) die afgelopen zijn vóór 17:00 uur door kunnen gaan. De wedstrijden na 17:00 uur zullen verplaatst mogen worden, of niet gespeeld worden. Omdat we bij HKC bijna geen mogelijkheid zien qua zaalhuur om uit te wijken naar een ander moment (ook niet later in het jaar), zullen voor nu alle avondwedstrijden komen te vervallen. Wellicht dat we op een later tijdstip deze wedstrijden nog in kunnen halen, maar dat is afhankelijk van de maatregelen en eventuele zaalruimte (ga er dus maar niet vanuit dat dit mogelijk is). Hier zullen we later op terugkomen. Omdat er in het breedtekorfbal geen sprake is van een promotie/degradatieregeling is een afgeronde competitie geen eis. 

  Mocht je een (middag)wedstrijd willen annuleren dan graag vroegtijdig (aan het begin van de week) een mailtje naar de TC: tc@hkc-utrecht.nl zodat wij de wedstrijd kunnen annuleren in Sportlink.

  Wij zullen als TC alle tegenstanders van de avondwedstrijden informeren over het annuleren van deze wedstrijden.

  Wedstrijdkorfbal (HKC 1, 2, 3, 4)

  Het KNKV komt voor het wedstrijdkorfbal met een alternatieve opzet van de competitie die uitgespeeld kan worden. Deze start op de eerst mogelijke startdatum (die nu dus nog niet bekend is). Voor aanvang van de alternatieve competitie komt de KNKV met een nadere uitwerking hiervan.

  Tot die tijd kunnen de betreffende teams de wedstrijden die voor 17:00 uur afgelopen zijn zoals gepland spelen, als de betreffende verenigingen dit willen. Voor deze duels in de huidige competitie geldt dat ze qua resultaat worden beschouwd als niet gespeeld. 

  Mocht je als team toch een wedstrijd willen annuleren dan graag vroegtijdig (aan het begin van de week) een mailtje naar de TC: tc@hkc-utrecht.nl zodat wij de wedstrijd kunnen annuleren in Sportlink.

  Voor de teams die zaterdag 11 december niet kunnen spelen hebben we extra zaalhuur ingekocht bij sporthal de Dreef. Zie voor de tijden het schema hieronder. Mocht je als team niet kunnen trainen of met heel weinig zijn laat het ons dan voor aanstaande zaterdag even weten dan kunnen we eventueel de zaalhuur nog anders verdelen.

  tijd

  team

  12:00 - 13:00

  HKC 6 + HKC 7

  13:00 - 14:00 

  HKC A1 + HKC 3 (indien wedstrijd niet doorgaat)

  14:00 - 15:30

  HKC 1 + HKC 2

  15:30 - 16:45

  HKC 4 + HKC 5

  locatie: Sporthal de Dreef 

  Ondertussen zijn wij nog in afwachting van verder berichtgeving. Mocht er nog iets veranderen voor de sport en voor ons als HKC zullen we dat natuurlijk weer laten weten.

  Namens de TC en het bestuur,
  Nina, Kristian en Teja

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide