• Geslaagd als bondsofficial en toen...

  29 jan 2020
 • Het is alweer een tijdje geleden dat ik geslaagd ben voor mijn bondsofficial cursus. Die dag zou ik niet zo snel vergeten, het spannende moment kwam pas na de wedstrijd. Na dat alles op het formulier was ingevuld ging ik met mijn examinator de kleedkamer in, nadat we eerst de wedstrijd hadden besproken kwam het verlossende woord ‘geslaagd’.

  Toen het 2e helft veld seizoen eenmaal was begonnen ben ik echt official buiten HKC gaan fluiten. Het was natuurlijk altijd even puzzelen met tijden aangezien ik nog zelf speel, na een tijdje zelf te hebben ingeschreven op wedstrijden heb ik aangegeven bij de bond dat ik aangewezen wil worden op wedstrijden.

  Richting het einde van het veld seizoen kreeg ik een telefoontje van Kees Pieters, hij vroeg of ik bij het NK-D Hoofdklasse wou fluiten. Ik had toen net een paar maanden mijn diploma dus ik vond het zelf een prachtige  bekroning om het veld seizoen mee af te sluiten. Het NK was een hele leuke ervaring om mee te maken, Het was een leuke sfeer, genoeg supports en spannende wedstrijden(Helaas geen finale wedstrijd).

  Toen het seizoen 2019/2020 was begonnen kreeg ik direct een spannende wedstrijd toegewezen, bij die wedstrijd was ook nog eens een beoordelaar aanwezig. Het was de wedstrijd Koveni 1 – Arena 1, het was een gelijk opgaande wedstrijd die tot in de laatste  minuut spannend was. Na de wedstrijd even een gesprek met de beoordelaar gehad, hij was tevreden met hoe ik de wedstrijd tot in de laatste minuut in goede banen had geleid. Op een moment kreeg ik steeds hogere wedstrijden aangewezen, ik ging van 4e klasse naar 3e, van A 2e klasse naar A 1e klasse en van reserve 3e klasse naar reserve 2e klasse

  Toen we richting de kerst vakantie gingen werd ik gevraagd voor 2 toernooien de eerste was om bij SKF een toernooi te fluiten op B-Hoofklasse niveau, maar op dat niveau komt wel wat meer bij kijken aangezien ze op de niveau met een schotklok spelen, gelukkig was de schotklok voor mij niet meer nieuw. Het andere toernooi was de Korfbal Challenge, dus ik heb het jaar mooi mogen afsluiten.

   

  Groet,

  Youri

   
rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide