• HKC 2 sleept zege door het vuur tegen ODIK 3

HKC 2 sleept zege uit het vuur tegen ODIK 3

Na een nederlaag vorige week tegen Pernix. Heeft HKC 2 voor het eerst dit seizoen de twee volledige punten gepakt. Onder leiding van Herman wist HKC 2 met 11-9 te winnen van ODIK 3.

Weinig doelpunten
    In zowel de voorbereiding als in de eerste competitiewedstrijd waren de doelpunten erg schaars. Ondanks de relatief weinig tegendoelpunten in de wedstrijd tegen Pernix, namelijk 10. Wist HKC er zelf ook maar 8 te maken. De focus lag de afgelopen week op de trainingen dan ook op het aanvallende spel van de Utrechters.

Specialisme Berend
    Veel kansen, weinig doelpunten was ook in de beginfase van deze wedstrijd van toepassing. Het was Berend die de 0 van HKC op het scorebord deed verdwijnen. Dit gebeurde op uiterst vrije wijze. Met één hand legde hij de bal keurige door de korf heen. De gehele eerste helft ging het gelijk op. Jan benutte gewoon zijn strafworp en een aantal afstandsschoten van o.a. Robin en Lindsey zorgde voor een 6-6 ruststand.

Twee keer Stephanie
    Ook na rust ging het scoreverloop van de wedstrijd op dezelfde manier verder. Afgekeken bij ‘ El Capitano’ Berend, maakte Arno er met één hand 7-7 van. Met een 8-8 tussenstand was het Stephanie, die er met twee doelpunten 10-8 van wist te maken. Met lange aanvallen speelde HKC de laatste 10 minuten uit. Einduitslag: 11-9.

SDO/Fiable 3
    Alleen Antilopen 3 is nog ongeslagen. Aankomende zaterdag gaat HKC 2 op bezoek bij SDO in Kamerik. SDO wist in de eerste speelronde met 14-13 te winnen van Wageningen. Gevolgd met een nederlaag tegen Antilopen 16-10. Het zal een moeilijke wedstrijd worden, waarbij HKC 2 er alles aan gaat doen om de punten uit het vuur te slepen.