• Korfballen bij HKC

  Het Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond bestaat al meer dan 100 jaar. Binnen dat kader is HKC een volwassen vereniging, opgericht op 30 oktober 1951. De ruim 200 leden spelen ongeveer iedere zaterdag hun wekelijkse wedstrijd, op uitzondering van het midweek team. Op maandag- en donderdagavond wordt er getraind. Het seizoen loopt van 1 juli tot en met 30 juni en kent een veld- en een zaalseizoen. Tijdens het veldseizoen, dat loopt van augustus tot en met oktober en van maart tot en met mei, wordt er gespeeld en getraind op het veld aan de Verlengde Hoogravenseweg 2, Sportpark Hoograven-Zuid. De vereniging beschikt over een kunstgrasveld. In sporthal ‘Hoograven’ wordt de zaalcompetitie, van november tot en met maart, afgewerkt.

  HKC is meer dan korfbal! Naast dat HKC een gezellige en goede vereniging is om te korfballen, worden er ook nevenactiviteiten georganiseerd. De Jeugd Activiteiten Commissie en Feestcommissie organiseren jaarlijks vele leuke activiteiten voor jong en oud. Natuurlijk mag het HKC-kamp niet ontbreken!

  Prestatie of recreatie? De focus bij HKC ligt op het plezierig sporten voor een ieder op zijn of haar niveau. Alle vormen worden door de vereniging geaccepteerd en gestimuleerd. De eerste en tweede teams trainen veelal twee keer per week een uur. De overige teams trainen één uur per week.

  Begeleiding 
  Het is bij HKC gebruikelijk dat ieder team de beschikking heeft over twee trainers en/of coaches. Deze trainers zijn minimaal 16 jaar oud en worden, indien onder de 18 jaar, begeleidt door de Jeugd Technische Commissie. De vereniging beschikt over pedagogische kennis doordat er onderwijzers of pedagogische medewerkers binnen de vereniging actief zijn. Met al deze kennis wil HKC zorgen voor een veilige omgeving om in te sporten, voor jong en oud.

 • HKC Utrecht

  Nieuwsbrief: Er verschijnt met regelmaat een HKC nieuwsbrief boordevol nieuws en mededelingen. Zo blijft u op de hoogte van het reilen en zeilen van de vereniging HKC.

  Wilt u meer informatie over een bepaalde leeftijdsgroep? Dan kunt u contact opnemen met de volgende personen:

  Jeugd < 16 jaar

  Teja Willemse

  030-6055949

  teja.willemse@hetnet.nl

  Jeugd > 16 jaar

  TC HKC Utrecht

   

  tc@hkc-utrecht.nl

  Om een vereniging draaiende te kunnen houden, zijn vrijwilligers nodig. Dat geldt ook voor HKC. Door als vereniging met elkaar de verenigingstaken op te pakken is er binnen HKC een goed vrijwilligersklimaat ontstaan, waarbij een ieder in zijn of haar kracht is gezet en in zijn of haar waarde wordt gelaten. De ouders/verzorgers worden geacht om de kinderen in toerbeurt naar uitwedstrijden te brengen.

  Mocht u zich actief willen inzetten voor de vereniging, of wilt u meer informatie over de vereniging, neem dan contact op met bestuur@hkc-utrecht.nl.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide