• In memoriam Dhr Vinke (Ome Dick)

 • In memoriam Dick Vinke 

  Ome Dick tobde de laatste tijd wat met zijn gezondheid, maar wist toch van geen ophouden. Als het maar enigszins kon, kwam hij toch weer naar het veld of de zaal, zeker als zijn kleinkinderen moesten spelen. Op het veld was er ook altijd wel wat voor hem te doen. Zijn lijf gaf het evenwel op 29 januari 2019, op 81 jarige leeftijd op. 

  We herinneren ons ome Dick als een stille kracht die altijd voor iedereen klaar stond. Ome Dick begon zijn korfbalcarrière bij Desto, toen nog aan de Koningsweg en kwam in 1970 naar HKC. Als we proberen al zijn activiteiten voor HKC op papier te krijgen, vergeten we ongetwijfeld een paar activiteiten. Toch proberen wij het. We herinneren ons ome Dick als jeugdwedstrijdleider, jeugdbegeleider, lid van jeugdcommissies, medeorganisator van de vele jeugdkampen, in met name Otterlo.

  Als je vroeg op het veld was, trof je ome Dick al aan met het uitleggen van de korfbalvelden, die hij zelf, zowel voor de jeugd als voor senioren, op maat gemaakt had. De korfbalvelden werden vastgelegd met zelf gemaakte stalen pinnen die ook als strafworpstip dienden.  Als materiaal het had begeven, repareerde ome Dick dit materiaal zodanig dat het nooit meer stuk kon. Hij had zelfs een eigen lasapparaat tot zijn beschikking, dat ook bij HKC goede diensten heeft bewezen.

  Toen er sprake was van het bouwen van een eigen clubhuis begon ome Dick met het ophalen van oud papier om HKC aan de nodige pecunia te helpen. Ome Dick werd later daarvoor onderscheiden met de Zilveren Dom door toen wethouder Jan van Zaanen (nu onze burgermeester). Ook werkte ome Dick enthousiast mee aan de bouw van het clubhuis. Voor het clubblad schreef ome Dick (Kerst)-verhalen voor met name de jeugd en befaamd waren zijn verslagen over de voortgang van de bouw van ons clubhuis. Voor de vereniging aanleiding ome Dick in 1998 voor al zijn activiteiten te benoemen tot lid van verdienste van HKC.

  Naast dit alles moeten ome dick ook memoreren dat hij in zijn uppie een prachtige jeu-de-boulesbaan had aangelegd, waarop wij menig potje hebben gespeeld. Deze jeu-de-boulesbaan verdween helaas onder de drie containers achter de kleedaccommodatie. Ome Dick heeft niet zo lang geleden een verhaal geschreven over zijn belevenissen bij HKC. Dat verhaal wilde hij graag zelf vertellen op een bijeenkomst in het clubhuis. Helaas moest deze conference, zoals hij dat zelf noemde, worden uitgesteld in verband met zijn broze gezondheid en is het er niet meer van gekomen. Alleen ingewijden weten dat ome Dick op het veld van HKC een eigen kantoor had. Deze moeten we maar snel in ere herstellen.

  Wij wensen Aaf , de kinderen en kleinkinderen veel sterke bij het verwerken van dit verlies.

  Bestuur HKC

   
rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide