• HKC is meer dan korfbal!

  Korfballen bij HKC 
  Het Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond bestaat al meer dan 100 jaar. Binnen dat kader is HKC een volwassen vereniging, opgericht op 30 oktober 1951. De ruim 200 leden spelen ongeveer iedere zaterdag hun wekelijkse wedstrijd, op uitzondering van het midweek team. Op maandag- en donderdagavond wordt er getraind. Het seizoen loopt van 1 juli tot en met 30 juni en kent een veld- en een zaalseizoen. Tijdens het veldseizoen, dat loopt van augustus tot en met oktober en van maart tot en met mei, wordt er gespeeld en getraind op het veld aan de Verlengde Hoogravenseweg 2, Sportpark Hoograven-Zuid. De vereniging beschikt over een kunstgrasveld. In sporthal ‘Hoograven’ wordt de zaalcompetitie, van november tot en met maart, afgewerkt. 

  HKC is meer dan korfbal! 
  Naast dat HKC een gezellige en goede vereniging is om te korfballen, worden er ook nevenactiviteiten georganiseerd. De Jeugd Activiteiten Commissie en Feestcommissie organiseren jaarlijks vele leuke activiteiten voor jong en oud. Natuurlijk mag het HKC-kamp niet ontbreken! 

  Prestatie of recreatie?
  De focus bij HKC ligt op het plezierig sporten voor een ieder op zijn of haar niveau. Alle vormen worden door de vereniging geaccepteerd en gestimuleerd. De eerste en tweede teams trainen veelal twee keer per week een uur. De overige teams trainen één uur per week.


  Begeleiding
  Het is bij HKC gebruikelijk dat ieder team de beschikking heeft over twee trainers en/of coaches. Deze trainers zijn minimaal 16 jaar oud en worden, indien onder de 18 jaar, begeleidt door de Jeugd Technische Commissie. De vereniging beschikt over pedagogische kennis doordat er onderwijzers of pedagogische medewerkers binnen de vereniging actief zijn. Met al deze kennis wil HKC zorgen voor een veilige omgeving om in te sporten, voor jong en oud. 

 • Leeftijdscategorieën

  Kangoeroes
  Onze jongste leden mogen naar de Kangoeroe Klup van 3 t/m 5 jaar.

  Pupillen
  Van 6 t/m 11 jaar.
  Met een onderverdeling in drie categorieën:
  F-jeugd van 4 t/m 7 jaar;
  E-jeugd van 8 t/m 9 jaar;
  D-jeugd van 10 t/ 11 jaar.

  Aspiranten
  van 12 t/m 15 jaar
  Met een onderverdeling in drie categorieën:
  C-jeugd van 12 t/m 13 jaar;
  B-jeugd van 14 t/m 15 jaar.

  Junioren
  van 16 t/m 18 jaar

  Senioren
  19 jaar en ouder.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide