• Ontmoet de nieuwe coaches van het tweede

  4 dec 2019
 • Korfbal is altijd al een groot en belangrijk onderdeel van mijn leven geweest. Vanaf mijn zesde levensjaar ben ik al op het korfbalveld te vinden. Dat begon toendertijd bij Victum in Houten. Omdat mijn broer al een aantal jaar op korfbal zat, was het natuurlijk onvermijdelijk dat ik ook aan de sport zou gaan beginnen. In 12 jaar tijd bij Victum heb ik veel geleerd, plezier gehad en op sportief gebied veel ups en downs. Naast het spelen in elke jeugdcategorie ben ik ook actief geweest bij de supportersvereniging.


  Toen mij studietijd begon vond ik het tijd voor iets nieuws. Daarom heb ik een korte break van 2 jaar zonder korfbal gehad waarbij ik veel andere activiteiten heb gedaan. Na 2 jaar begon het toch weer te kriebelen. Mijn vriendin was ondertussen al een jaar aan het korfballen bij de studenten korfbalvereniging Hebbes in Utrecht. Na 1 keer meegetraind te hebben was ik gelijk weer verkocht, voor het daaropvolgende seizoen heb ik mij ingeschreven om weer te gaan korfballen. In totaal heb ik 4 seizoenen bij Hebbes gespeeld, waarbij ik vooral actief was in de selectie.


  Aangezien het eindpunt van mijn studietijd in zicht was en een grote groep mensen plannen had om te vertrekken, heb ik mij aangesloten bij de zogeheten Hebbes Exit, oftewel de Hexit (verwijzing naar de Brexit). De eindstand was dat er 2 volledige teams overgestapt zijn van Hebbes naar HKC. Dit was een logische keuze aangezien de vereniging niet totaal nieuw voor ons was, op het veld werd er namelijk al elke woensdag gekorfbald bij HKC. Daar hebben wij al kennis kunnen maken met bekende gezichten zoals Teja en Huib.


  De samenwerking met Danny kwam niet geheel uit de lucht vallen. In mijn eerste jaar bij Hebbes in het eerste was hij nog mijn coach. Wij konden het toen al goed met elkaar vinden. Mijn overgang van Hebbes naar HKC en de zoektocht van de TC naar een coach naast Danny bleek een mooie samenloop van omstandigheden. Ondertussen zit er al een half veldseizoen op en ik heb het onwijs naar mijn zin. Ik ben in een gezellige omgeving terechtgekomen waar ik veel kan leren.

  Groet Roland

  -----

  Kennismaken met Danny laat nog even op zich wachten ;)

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide