• Stap voor stap

  26 sep 2020
 • Wat vooraf ging...

  Onze teammanager N. Van Grootheest werd benaderd door de roze stinkdieren uit Nijmegen of wij zin hadden in een avondwedstrijd. Flexibel zoals we zijn hielden we onze poot stijf. Het tegenvoorstel was om de wedstrijd om 15.30 in Utrecht te spelen. Aangezien de roze stinkdieren geen veld beschikbaar hadden nodigden we ze uit bij HKC. De teammanager was er maar druk mee, want er werd niet op ingegaan. Dus gingen de zuiderlingen op zoek naar een ander veld. Uiteindelijk strandden we bij Noviomagum.

  Als je denkt dat dit alles was, werd het vlaggenschip om 04.01 wakker geschrikt door een afmelding van een van onze sterspelers. Er was paniek in de tent. Gelukkig hield coach Andreas het hoofd koel en nodigde hij een uitermate geschikte vervanger. Via omwegen en opstoppingen kwamen we netjes op tijd aan in Nijmegen.

  De voorbereiding
  Dertien minuten te laat waren enkel coach Andreas en teammanager N. Van Grootheest. Verdacht natuurlijk. Als tegenprestatie zal Andreas komende maandag dertien push-ups doen, kom allemaal kijken. Vervolgens kwam Andreas ook met het verdrietige bericht dat dit wel eens een van onze laatste wedstrijden kon zijn voordat korfbal weer afgelast zou worden door corona. ‘Geniet met volle teugen, zulke tijd komt nooit meer terug’ waren zijn woorden. Zo ongeveer.

  De wedstrijd
  Gemotiveerd door de toespraak van Andreas begonnen de Utrechters aan de wedstrijd. Al vrij snel werd het gat in de korf gevonden en werd er meermaals gescoord. De Skunkenaren hadden echter veel moeite met onze sterke verdediging. We waren zeer gretig op de bal en we kregen alle ruimte om ons spelletje te spelen. Bij rust stond er 1-14 op het scorebord.

  De tweede helft
  In de tweede helft bleef Skunk vechten in een wedstrijd die allang gespeeld was. HKC liet niet over zich heen lopen en ging door. Wonderschone doelpunten zorgde voor vermaak bij het publiek. Ook de topscorer van het derde maakte zijn debut en beloonde dit met een prachtig doelpunt. Assistent D. Velthuis was ook aanwezig. Zijn vriendin niet. De punten gingen makkelijk mee terug naar de mac. Na alles hadden we dit verdiend. Zij weet het.

  Na afloop
  De kleinste, maar zeker de minste, van het team kon het weer niet laten en, tot grote ergernis van Andreas, werd er geflirt met de scheidsrechter. Het is dat het een oude bekende van haar is...

  Zonder te douchen stapte het vlaggenschip weer in de auto en debuteerde Esther in het zangkoor. De auditie was geslaagd en dit belooft zeker was voor de bonte avond aan het eind van het seizoen.

  Groetjes van de HKC 1 fanclub
rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide