• Talenten RTC U15 actief in Nijverdal

  8 jun 2019
 • Donderdag 30 mei mochten de RTC’s U15 hun kwaliteiten laten zien tegen de leeftijdsgenootjes uit andere regio’s. Het team van RTC U15 Oost/Midden Nederland bestond uit:

  Dennis, Jesper, Jonas, Stijn, Iris & Iris namens Dalto/Klaverblad Verzekeringen, Floor was helaas geblesseerd.

  Verder waren er Dian van Fiducia, Hanne van HKC (U), Gideon & Rosalie van MIA, Job, Mees & Mirthe van OVVO /De Kroon en tenslotte Larissa, Mandy & Mats van Synergo.

  De coaching was in handen van Cynthia en Simeon.

  De eerste wedstrijd was tegen het sterk ingeschatte Zaanstad. Met Hanne, Larissa, Jesper en Gideon in de aanval en Mandy, Mirthe, Mats en Dennis in de verdediging moest Zaanstad bestreden worden. Zaanstad startte scherper en was zorgvuldiger in de passing, mede daardoor werd een 0-3 voorsprong genomen door Zaanstad voordat Midden Nederland via Mandy het eerste doelpunt kon maken. Jesper schoot de 2-4 binnen, maar Kleiner werd het verschil niet meer. Jesper tekende ook nog voor de 3-6 en Rosalie ronde de aanval mooi af die leidde tot 4-7. De wedstrijd eindigde toch wat teleurstellend in 4-9.

  In de tweede wedstrijd startte een volledig nieuw team, met Dian, Iris L, Jonas & Stijn in de aanval en Rosalie, Iris K, Mees en Job in de verdediging. Drenthe was de tegenstander.

  Het eerste doelpunt was helaas voor Drenthe, waarna Jonas een doorloopbal fraai afrond. Iris K en Rosalie zetten daarna Midden Nederland op een 3-1 voorsprong, maar Drenthe geeft zich niet zomaar gewonnen. Na de 3-3 zet Rosalie Midden Nederland weer op voorsprong, maar weer maakt Drenthe gelijk. Na de 4-5 van Jonas komt Drenthe weer gelijk. Job en Iris K brengen het verschil weer op 2 en als Ìris L daarna 2 afstandsschoten scoort is het verzet van Drenthe gebroken. Rosalie en Dennis bepalen vervolgens de eindstand op 11-5. Een mooie verdiende overwinning.

  Wedstrijd 3 tegen Rotterdam werd gestart met het eerste team, alleen Rosalie op de plaats van Larissa. Met een lekker afstandsschot van Gideon is de wedstrijd gestart.  Maar Rotterdam maakt al snel gelijk. Met Jesper en Gideon nu in de verdediging wordt een tactische zet toegepast. Zodoende kwam Jesper, als kleinste van het veld, te lopen tegen de langste heer van Rotterdam, waarschijnlijk hard op weg richting de 2 meter. Een komisch gezicht, maar individueel op punten toch echt gewonnen door de kleinste van de 2.

  Ondanks deze tactische zet was het toch Rotterdam wat 2 keer scoorde. Jesper verkleinde vanaf de stip de stand naar 2-3 en na de 2-4 was het Mats die met 2 goals de score weer gelijk trok. Een strafworp en een schot tegen betekende toch weer de achterstand, waarna Dennis de spanning met een vrije bal weer terugbracht tot 5-6. In de slotminuut maakte Rotterdam toch nog de 5-7 waardoor zij tweede werden in de poule en Midden Nederland derde.

  De hoogst mogelijke plek was nu de 9de plek van de 16. Om deze positie te halen moest er dan wel eerst gewonnen worden van Rijnland. Het team uit de tweede wedstrijd startte weer, maar nu met Larissa op de plek van Rosalie.

  Een lekker begin met een afstandsschot van Jonas en na de 1-1 weer een voorsprong door Larissa. Na de 2-2 is Stijn 2 keer trefzeker en als ook Mees daarna scoort lijkt de overwinning wel erg dichtbij te komen. Iris K schiet ook de 6-2 nog binnen voor Rijnland weer iets terug kan doen. Dian brengt het verschil van achter de korf weer op 4 verschil. De laatste minuten zijn echter voor Rijnland met nog 2 goals. De 7-5 overwinning is binnen en allen de wedstrijd om de 9de plaats hebben we nog voor de boeg.

  In de wedstrijd om de 9de plaats wordt met een nieuw samengesteld team aangetreden tegen Dordrecht. In de aanval beginnen Dian, Iris L, Jonas & Dennis. In de verdediging starten Larissa, Iris K, Mees en Gideon.

  Niet voor het eerst start Midden Nederland met de openingsgoal, Dennis scoort van afstand. Na de 1-1 scoort Gideon 2 keer en is voor het eerst een gaatje geslagen. Na de 3-2 scoort Dennis 4-2 en Larissa brengt na de 4-3 het gaatje weer naar 2. 2 strafworpen brengen Dordrecht weer langszij, maar hiermee is hun laatste kruit verschoten. Gideon (2x) en Mats schieten de overwinning binnen, 5-8.

  Het was al met al een mooie dag met leuke wedstrijden, 3x winst en 2x verlies waar van de wedstrijd tegen Rotterdam ook best de andere kant op had kunnen vallen. Uiteraard was er na afloop de roep om de McDonald’s. Hiermee blijkt dat het behalve 16 talenten die samen spelen en trainen ook een team is.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide