• Van de voorzitter

  Hallo, ik ben Maarten Schipper en sinds november 2015 de voorzitter van HKC. Je kent mij misschien als clubscheidsrechter bij thuiswedstrijden of als de vader van Lotte en Willem die allebei in de jeugd van HKC spelen.

  Ik ben een echt korfbaldier. Even wat geschiedenis: op mijn 12e ben ik begonnen met korfballen. Door mijn buurmeisje werd ik meegetroond naar de plaatselijke korfbalvereniging in het Zeeuwse dorpje waar ik woonde. Daar ben ik meteen enthousiast geworden voor korfbal. Toen ik ging studeren in Utrecht ben ik lid geworden van de studentenkorfbalvereniging Hebbes. Na mijn studententijd ben ik lid geworden van Synergo. Na een wereldreis van ruim een jaar besloot ik om het wat dichter bij huis te zoeken en werd ik lid van HKC.

  Bij alle clubs heb ik vrijwilligerswerk gedaan, heb ik verschillende commissies gezeten en ben ik trainer geweest van verschillende teams. Bij HKC heb ik eerder in de Technische Commissie gezeten en heb ik enkele seizoenen trainen gegeven aan het tweede team van HKC.

  Ik heb HKC leren kennen als een gezellige en open vereniging met veel leuke mensen, waardoor nieuwe leden zich hier al snel thuis voelen. Naast het aanbieden van een prettige omgeving om korfbal te kunnen spelen op een eigen niveau, probeert HKC ook haar steentje bij te dragen aan de maatschappelijke functie binnen de omgeving, bijvoorbeeld via korfballessen voor allochtone vrouwen en bij de gymnastieklessen en korfbaltoernooien voor de basisscholen in de buurt.

  HKC heeft ruim 200 leden waarvan het grootste gedeelte uit jeugd bestaat. Door de recente inspanningen voor de jeugdafdeling is het aantal jeugdleden gegroeid en kan HKC korfbaltrainingen aanbieden voor elke leeftijd en ieder niveau. Van onze allerkleinste Kangoeroes (vanaf 4 jaar) tot de spelers van de A1 die aan de deur van de selectie kloppen, allemaal zijn even belangrijk voor HKC. Ik vind het echt fantastisch de jeugd op de zaterdagochtend aan het werk te zien!

  Ook volwassenen kunnen bij HKC op veel niveaus en op verschillende momenten in competitieverband korfballen. Het eerste team speelt momenteel in de tweede klasse KNKV. De hoogste teams spelen op zaterdag wedstrijdkorfbal, daarnaast heeft HKC een aantal teams die breedtekorfbal spelen. Door de week doet een HKC-team mee aan de midweekcompetitie. Ook is er een fanatieke groep recreanten die alleen traint, maar geen wedstrijden speelt.

  Tijdens de wintermaanden speelt HKC in sporthal Hoograven en als het weer wat warmer wordt gaan we naar ons mooie veld op sportpark Hoograven-Zuid.

  Niet alleen ik, maar ook veel andere leden vinden HKC een super gezellige vereniging. Dat komt omdat er bij HKC naast korfballen nog veel meer gebeurt! Regelmatig zijn er activiteiten als klaverjassen, squashen, zwemmen, spel-, film- en feestavonden en het jaarlijkse jeugdkamp. Ook proberen we iedereen op uiteenlopende manieren bij de vereniging te betrekken. Dit en natuurlijk onze eigen gezellige kantine zorgen ervoor dat de meeste leden zich met HKC verbonden voelen.

  Wil je weten of korfballen bij HKC iets voor jou is? Kom dan een keer kijken bij onze wedstrijden of op onze trainingsavonden (maandag en donderdag). Meetrainen mag ook, dat kan 3 keer gratis. Of neem contact op via bestuur@hkc-utrecht.nl.

  Hopelijk tot snel langs het korfbalveld,

  Maarten

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide