• Verslag 2 van HKC (5)

    Het zonnetje scheen, af en toe, meer niet dan wel eigenlijk. De lucht was blauw, of toch niet echt. Maar het was droog en een aangenaam temperatuurtje. Kortom; het perfecte korfbalweertje! HKC 5 was deels op de fiets en deels met de auto afgereisd naar het verre Houten voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen en de eerste competitiewedstrijd na de Corona stop. Kunnen we het nog…? Het antwoord daarop volgt aan het einde van dit verslag.

    In Houten stond een wedstrijd tegen Victum 5 op de planning. Na een aantal seizoenen Viking, VIKO en Midlandia is een wedstrijd tegen een onbekend team toch wel eens fijn. HKC 5 stond zo goed als compleet klaar op het veld van Victum. We moesten Andreas helaas missen, want hij had andere verplichtingen, maar daarvoor in de plaats hadden we een fijne vervanger… Ivo. Ivo zat vandaag op de bank wachtend op zijn comeback op het korfbalveld. Naast Ivo (uiteraard op 1,5 meter afstand) zat Britt, in het veld stonden Nina, Esther, Paul & Jelte in de aanval en Jorine, Daniëlle, Erwin en John in de verdediging.

    De scheidsrechter floot, de wedstrijd begon en binnen enkele minuten had onze nieuwe speler overgekomen van DOS zijn eerste goal al gemaakt. Ook daarna vlogen de doelpunten Victum om de oren. Dat was voor Victum toch wel even schrikken (denk ik). Bij 0-6 (of eigenlijk 0-7 want het bordje 6 miste op het scorebord) viel ook de eerste goal voor Victum. Het scoreverloop verder is me niet helemaal bijgebleven, ik was te druk met mijn best doen om niet uit enthousiasme luidkeels aan te moedigen #coronaprotocol. Ik weet wel dat het met rust 4 (?) – 10 (wij zeker 10) was.

    Ook na de rust ging HKC door met scoren, iets minder enthousiast dan voor rust, maar toch nog 7 goals waarvan 1 van onze comeback kid. Ivo stond nog geen minuut in het veld, maakte een aantal flitsende acties (die knie doet het weer prima; hulde aan de orthopeed) en goal..! De eindstand van de wedstrijd was 8 – 17. Om de vraag aan het begin te beantwoorden: ‘Kunnen we het nog…?’ JA! We hebben ons eigen verhaal geschreven en onze dames wisten wel dat er een korf in het midden stond waar je naar toe kon (even een greep uit de prachtige uitspraken van de coach van Victum).

    Na de wedstrijd was het eindelijk tijd voor de heerlijke zelfgebakken koekjes van Esther, een koude douche (hé dames) en een prachtige fietstocht (of autorit) naar HKC. Volgende week spelen we thuis tegen RDZ om 12 uur, ben jij erbij?!
rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide