• Vertrouwenspersoon

  Bij HKC vinden we het belangrijk dat iedereen binnen een prettige omgeving kan korfballen, in een sfeer waarin leden elkaar met respect behandelen en zich veilig voelen. Daarom werken we aan preventie van grensoverschrijdend gedrag.
   
  Een vertrouwenscontactpersoon is er om binnen een vereniging of bond een eerste aanspreekpunt te hebben. De vertrouwenscontactpersoon is op de hoogte van de mogelijkheden die er zijn om hulp te krijgen en stimuleren verenigingen of bonden om preventieve maatregelen te nemen. Zij fungeren als eerste opvang voor leden met een klacht. Een vertrouwenscontactpersoon heeft dus een dubbele taak: de weg wijzen wanneer er vragen zijn én meedenken over preventie.
   
  HKC heeft twee VCP’ers: Berend de Vries en Rinske van den Heuvel
   
  Mocht je binnen HKC grensoverschrijdend gedrag zien, of zelf ervaren (seksuele intimidatie, agressief, machtsmisbruik) dan kun je terecht bij de VCP’ers. De VCP begint met goed naar jouw verhaal te luisteren, om daarna samen met jou naar oplossingen te zoeken en ondersteuning, advies en informatie te geven. Als dit niet voldoende is, kan de VCP je de weg wijzen naar hulpverlenende instanties of een vertrouwenspersoon van het KNKV of NOC*NSF. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met hen: NOC*NSF-meldpunt: 0900-2025590.
   
  Wat wordt besproken tussen jou en de VCP is in principe vertrouwelijk. Maar soms is het wel nodig iemand anders in te schakelen, dat doet de VCP dan altijd in overleg met jou. Iedereen kan een beroep doen op de VCP: sporters, ouders van sporters, vrijwilligers en het bestuur.
   

  “ik ben Berend de Vries en ik ben 28 jaar oud. Dit is het 4e jaar dat ik bij HKC speel en dit seizoen speel ik in het 2e. Ik werk als pacemakertechnicus op de cardiologie afdeling in het St. Antonius ziekenhuis. Hier assisteer ik bij implantaties van pacemakers en ICD’s en ook bij behandelingen van ritmestoornissen. Samen met mijn vriendin Loes woon ik in Nieuwegein." 

  Berend, berend.vcp@hkc-utrecht.nl

  ‘Ik ben Rinske en ik korfbal sinds 2019 met veel plezier bij HKC. Ik vind het belangrijk dat alle HKC-ers zich prettig en veilig voelen binnen en op de vereniging, en ik draag daar graag aan bij in mijn rol als vertrouwenscontactpersoon. Je mag mij altijd benaderen als je behoefte hebt aan een gesprek met een VCP-er.’

  Rinske, rinske.vcp@hkc-utrecht.nl

   

  Hier kun je meer vinden over het beleid van HKC met betrekking tot grensoverschreidend gedrag"  

 •  
   
rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide